Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Marlies

Projecten: uitvoering en implementatie Wet kinderopvang en andere regelingen binnen de Wet werk en bijstand en de Wmo, de transitie van de Wmo en Participatiewet in 2015 en nu Contractmanager Werk, Inkomen en Zorg.

Wat maakt werken voor de gemeente Lelystad volgens jou zo leuk?

Onze instelling is dat we altijd naar nieuwe creatieve aanpakken blijven zoeken en het ook gaan uitproberen, met als doel om tot de beste oplossing voor onze inwoners te komen. Dat vind ik heel mooi en maakt ook dat ik hier nu al een tijdje werk. Daarnaast vind ik de gemeente Lelystad een fijne organisatie om in te werken, omdat je hier constant wordt uitgedaagd. Ik heb hier nooit een jaar hetzelfde werk gedaan. Er kwamen veel nieuwe uitdagingen voorbij waarbij ik de ruimte kreeg om mijzelf te ontwikkelen.

De kracht van de gemeente Lelystad is dat wij enorm flexibel zijn en mooie opleidingsmogelijkheden aanbieden. Je wordt hier echt gestimuleerd om jezelf te blijven ontwikkelen. Wanneer je gelooft in je eigen ideeën, kan hier heel veel. Er zijn genoeg collega’s en teamleiders die zeggen dat je de ideeën die je hebt mag gaan uitvoeren. Daarvoor hebben we leuke medewerkers nodig die met een openblik meedenken, en die durf en doorzettingsvermogen hebben.

Wat voor werk heb jij bij de gemeente Lelystad gedaan?

Toen ik bij de gemeente kwam, ging ik mij bezig gehouden met inkomensondersteunende maatregelen. Dat valt binnen de gemeente onder het Sociaal Domein. Het Sociaal domein is constant in ontwikkeling. In 2013 kwam bijvoorbeeld de nieuwe Wet kinderopvang. Ik zag en kreeg van de gemeente hierbij de kans om te bedenken hoe we dat konden gaan vormgeven in onze gemeente. Dat zelfde geldt voor de implementatie van andere regelingen binnen de WMO en de Wet werk en bijstand. En in 2014-2015 heb ik gewerkt aan de transitie van de WMO en Participatiewet.

Wat doe je nu bij de gemeente Lelystad?

Nu ben ik Contractmanager bij Werk, Inkomen en Zorg. Dat is de uitvoerende kant van het Sociaal Domein. Wij verzorgen de dienstverlening aan de inwoners die ondersteuning nodig hebben op welke gebied dan ook. Als contractmanager zorg ik dat er gebeurt wat hebben ingekocht en afgesproken. Ik zorg ervoor dat het werkbaar is voor ons en dat het goed is voor de inwoners. Daarmee merk ik dat ik het verschil kan maken binnen de mogelijkheden die ik heb voor onze inwoners. En dat maakt mijn werk zo leuk. Als ik aan mijn kinderen uitleg wat ik doe, dan zeg ik dat wij met het kleine beetje geld dat wij krijgen van de overheid, zoveel mogelijk mensen zo goed mogelijk proberen te helpen. Dat is een mooie uitdaging en dat maakt het voor mij leuk om te doen.

Wat waren je verwachtingen voordat je bij de gemeente Lelystad kwam werken?

Ik had in eerste instantie verwacht dat de afstand tot het bestuur groot zou zijn. Maar dat is dus niet zo! Zo open en collegiaal als je collega’s zijn, zo zijn ook de bestuurders. De organisatie is eigenlijk heel vrij. Als je het bijvoorbeeld vergelijkt me andere gemeentes, dan hebben wij helemaal geen hiërarchische structuur en cultuur. Wij hebben een open cultuur en zijn recht door zee.

Marlies

Marlies

Functie: Contractmanager bij Werk, Inkomen en Zorg

Studie / Loopbaan: Internationaal Recht in Groningen

"Wij hebben een open cultuur en zijn recht door zee"

- Marlies