Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Konrad

Voordat ik bij gemeente Lelystad kwam werken heb ik altijd in de pensioenwereld gewerkt. Ik was vooral bezig met data en analyses. Door de crisis kwam er een reorganisatie en raakte ik mijn baan kwijt. Bij gemeente Lelystad kon ik starten op de afdeling Werk Inkomen en Zorg als administratief medewerker. Daarna heb ik de overstap naar Onderzoek en Statistiek gemaakt. Het verschil met mijn oude werkgever is dat het daar allemaal om geld draaide; hier bij de gemeente gaat het om en over de samenleving.

De overstap

Voordat ik bij deze gemeente kwam werken had ik een bepaald beeld over de ambtenarij. Maar ik ben er al snel achter gekomen dat het anders is dan ik in eerste instantie dacht. Bij de gemeente los je serieuze vraagstukken op. Je hebt als medewerker bij de gemeente te maken met regels en procedures, maar die zijn er niet voor niets. Overigens zit daartussen nog een hoop creativiteit.

Team Onderzoek en Statistiek

Ik werk bij team Onderzoek en Statistiek en houd mij bezig met het inrichten van databestanden en het controleren van data op volledigheid. De WOZ controleren, op de kaart kijken hoe een woning eruit ziet etc. Dat is heel creatief werk. Wat ik ook regelmatig doe is databestanden aan elkaar koppelen en gegevens aan collega’s verstrekken. Daarbij is het van belang om de juiste vragen te stellen en door te vragen.
Een nieuw onderwerp is dat ik veel data geografisch visueel maak. In dat kader werkt team Onderzoek en Statistiek nu meer samen met team Geo-Informatie. Een Burgerpeiling is een voorbeeld van een project waar ik aan werk. De onderzoeker van dit project vraagt mij dan om e.e.a.  op kaart te zetten.

Flexibele werktijden

Wat ik heel prettig vind aan het werken voor de gemeente is dat de werktijden heel flexibel zijn. Je bent zelf verantwoordelijk voor je werk en je werkuren. Het maakt niet zozeer uit wanneer je het doet, als je je afspraken maar nakomt en je werk goed doet. De balans tussen werk en privé is heel goed.

Konrad

Konrad

Functie: medewerker Onderzoek

Studie / Loopbaan: Van pensioenverzekeraar naar gemeente Lelystad

"Ik heb bewust voor Lelystad gekozen omdat ik een verdieping wilde in mijn interesses. Dat kan hier!"

- Konrad