Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Hinde

Wij zitten als gemeente aan tafel bij de G40, bij de grote gemeentes, waarbij je het verschil kan maken. Maar het is niet zo groot dat jouw bijdrage niet meer zichtbaar is. Goede contacten met collega’s vind ik ook heel belangrijk. Ik heb veel goede gesprekken met collega’s door de hele organisatie. We hebben een directe cultuur, die informeel en prettig is.

“Ik werk nu 12 jaar bij de gemeente Lelystad en ik vind het nog steeds een hele leuke organisatie.”

Na mijn studie Bestuurskunde ben ik direct bij de gemeente Lelystad begonnen bij de Concernstaf, dat is een brede bedrijfsvoeringafdeling. De gemeente was toen op zoek naar jong aanstormend talent. Het ging om een brede functie waarbij je het bestuur mocht adviseren. Veel facetten van mijn opleiding kon ik in deze functie kwijt.

“Daarnaast kreeg ik opleidingen aangeboden met het doel om door te groeien in de organisatie. Dat sprak mij aan.”

Wat goed is, is dat er de laatste twee jaar ook weer veel instroommogelijkheden zijn. Je merkt dat de economie aantrekt, waardoor er weer doorstroom- en instroommogelijkheden zijn.

Er is veel mogelijk binnen de gemeente Lelystad. Dat zie je bijvoorbeeld al aan mijn carrière. Ik ben als jong aanstromend talent begonnen bij de gemeente Lelystad. Daarna kon ik doorstromen naar de functie van concernadviseur. Ook ben ik een jaar als projectleider project- en wijkmanagement gedetacheerd geweest en ben ik vervolgens aan de slag gegaan als coördinator leerlingzaken en beleidsmedewerker voortijdig schoolverlaters. Van hieruit ben ik doorgegroeid naar teamleider jeugd, met vervolgens ook 5 andere teams erbij binnen de afdeling Werk Inkomen en Zorg. In 2018 ben ik daarnaast aan de slag gegaan als teamleider met drie teams uit het Ruimtelijk Domein. In 2019 start ik als concernstrateeg bij deze gemeente.  

“Als teamleider zorg ik ervoor dat de medewerkers zo goed mogelijk hun werk kunnen doen.”

Medewerkers komen bij mij wanneer er bijvoorbeeld sprake is van ziekte, persoonlijke ontwikkelingsvragen en kansen, maar ook wanneer het een en ander escaleert, ben ik er voor het team. Als teamleider faciliteer jij de medewerkers zodat ze optimaal kunnen functioneren en hun talenten voor Lelystad kunnen inzetten. Een van de dingen die wij doen om de medewerkers te faciliteren in hun werk is het organiseren van flexibel werken en thuis werken. De manier hoe je werkt mag je hier als medewerker zelf invullen.

“Ik vind het belangrijk dat mijn werk bijdraagt aan de samenleving. Waar doe je het anders voor?"

Het is leuk om het verschil te maken. Als coördinator leerlingzaken en schoolverlaters heb ik mij hard gemaakt voor het terugdringen van het aantal voortijdig schoolverlaters binnen Lelystad. Ik vind het leuk dat we daar successen mee hebben geboekt en het verschil hebben gemaakt.

Hinde

Hinde

Functie: Teamleider van teams binnen het Sociaal Domein en Ruimtelijk Domein

Studie / Loopbaan: Van aanstormend talent, naar concernadviseur, naar teamleider en per 1 januari Concernstrateeg

"Ik kreeg opleidingen aangeboden met als doel door te groeien in de organisatie. Dat sprak mij aan!"

- Hinde