Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Annemarijn

Ik heb Communicatie gestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Voordat ik begon met mijn hbo heb ik de mbo niveau 4 opleiding directiesecretaresse/managementassistent gedaan. Dat vond ik leuk, maar al snel had ik het gevoel dat ik meer in mijn mars had. Daarom ben ik daarna hbo Communicatie gaan studeren.

Belangstelling

Mijn belangstelling voor het communicatie vak werd steeds groter omdat ik tijdens mijn stage zag hoe moeizaam de communicatie soms verliep tussen personen en afdelingen. Ik dacht: dit kan beter, alleen ze weten nog niet hoe. Daar zag ik een uitdaging in. Ik heb altijd al een interesse gehad in hoe mensen met elkaar communiceren. Waarom begrijpen we elkaar niet altijd? Dat is afhankelijk van zoveel verschillende factoren.

Verdieping

Voordat ik bij de gemeente Lelystad kwam werken, werkte ik als communicatiemedewerker bij een andere gemeente. Ik ben nu webredacteur. Een aantal dingen die ik in mijn vorige functie deed doe ik nu ook, maar bij deze functie ga ik meer de diepte in. Daarnaast doe ik vanuit communicatie nog een aantal projecten, zoals bijvoorbeeld het project arbeidsmarktcommunicatie. De gemeente Lelystad is een middelgrote gemeente en een hele andere organisatie dan de gemeente waar ik eerst werkte. Wat ik graag wilde kan ik hier doen: mij specialiseren op een bepaald vakgebied. Een ander voordeel is dat ik hier meer uren kon krijgen.

Groeien

Ik werk bij het team communicatie en als Webredacteur. Samen met twee andere collega’s vormen wij de Webredactie. Ik ben verantwoordelijk voor de website, het intranet, de webcare en het monitoren van wat er online speelt in de gemeente kortom alles wat online is. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwsberichten en het aanpassen van informatie op de website. Daarnaast ben ik betrokken bij een aantal projecten op het gebied van interne communicatie. Ik heb het erg naar mijn zin. De collega’s zijn leuk, het werk is leuk en uitdagend en de organisatie is interessant. De organisatie is heel toegankelijk, alle collega’s zijn open en benaderbaar. Ook vind ik humor heel belangrijk, dat er af en toe even tijd is voor een grapje. Het voelt alsof ik hier nog lang niet uitgeleerd en gegroeid ben.

Contact

Ik heb bijna dagelijks contact met inwoners via social media. Als een inwoner een vraag stelt, komt deze bij mij binnen. Ik zet de vraag dan uit in de organisatie en probeer zo snel en goed mogelijk een antwoord terug te sturen. Op die manier lever ik mijn bijdrage aan de samenleving. Plus dat ik van al die vragen ook weer meer over de stad en over de gemeente leer. De mensen zijn toegankelijk en de onderwerpen die hier in de stad spelen zijn uitdagend en daarmee interessant om aan te werken.

Annemarijn

Annemarijn

Functie: Webredacteur

Studie / Loopbaan: van mbo directiesecretaresse, naar hbo Communicatie, nu webredacteur

"Wat ik graag wilde kan ik hier doen, mij specialiseren op een bepaald vakgebied"

- Annemarijn