Naar hoofdinhoudNaar hoofdmenu

Carola

Carola begon met de hbo studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening daarna is ze Gezondheidswetenschappen in Maastricht gaan studeren (afgestudeerd Gezondheidsvoorlichting) en heeft ze de master Voeding en Gezondheid afgerond. Haar eerste baan was bij het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Daarna heeft ze ruim 7 jaar bij GGD Flevoland gewerkt als gezondheidsbevorderaar en als beleidsadviseur. Vanuit die laatste functie had ze al veel contact met de gemeente Lelystad.

“Via mijn netwerk bij de GGD hoorde ik van de functie bij de gemeente Lelystad.”

De functies tot nu toe, heb ik allemaal met enorm veel plezier gedaan. Met de kennis en ervaring die ik nu toe heb, voelde het als een ‘logische stap’ om bij de gemeente te gaan werken. Ik wil op het gebied van publieke gezondheid graag het verschil wil maken en ik heb het idee dat dat hier kan. Dus toen er een vacature openstond heb ik gelijk gereageerd. Als gemeente ben je verantwoordelijk voor het beschermen en bevorderen van de gezondheid van je inwoners. Wij kijken naar hoe wij onze inwoners kunnen ondersteunen in gezond leven.

“Die leeftijd wil je wel op een leuke en gezonde manier bereiken. Daar wil ik aan bijdragen!”

Je wilt het liefst dat iedereen in de samenleving zich kan ontplooien en kan doen wat hij of zij wil. We leven in een land waar onze kinderen waarschijnlijk 100 jaar gaan worden. Gezondheid speelt daarbij een hele grote rol. Dat mensen zich gezond en fit voelen is een belangrijke factor om mensen te kunnen laten doen wat ze willen. Daar wil ik met mijn werk een bijdrage aan leveren.

“Dat ik hierover met de wethouder in gesprek kan vind ik heel tof. Zij luistert naar je en laat zich door me adviseren, ook al werk ik hier nog niet zo lang.”

Als beleidsadviseur adviseer ik de wethouder over gezondheidsbeleid en informele zorg. Twee programma’s waar ik aan werk zijn de Gezonde Wijkaanpak en Jongeren op Gezond Gewicht. De Gezonde Wijkaanpak gaat over hoe je een gezonde leefstijl zichtbaar kunt maken door inwonersinitiatieven te faciliteren. Inwoners zijn aan zet. Bij Jongeren op Gezond Gewicht staat het terugdringen van overgewicht centraal. Deze projecten doen we samen met heel veel partners: van de leefstijlwijkcoach tot de GGD, van huisartsen tot sportbedrijf Lelystad en nog veel meer. Je zit met allerlei partijen om tafel en iedereen draagt een stukje bij. We doen het echt met elkaar en er is weinig hiërarchie.

“Wat mij heeft verrast is de enorme betrokkenheid van de medewerkers en het college met de inwoners van de stad. Het gaat echt om de inwoners.”

De functie die ik vervul is niet alleen een rol, maar je wil het ook echt zo goed mogelijk inrichten voor de inwoner. Want daar doe je het allemaal voor. Daarnaast bekijk ik samen met collega’s hoe we vanuit gezondheid aan kunnen sluiten op andere beleidsterreinen, zodat we een integraal verhaal krijgen. Dat is soms moeilijk, maar maakt het vooral erg interessant.

Carola

Carola

Functie: Beleidsadviseur gezondheidsbeleid en wmo beleid

Studie / Loopbaan: Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, GGD en sinds januari 2018 gemeente Lelystad

"Ik wil graag het verschil maken en ik heb het idee dat dat hier kan"

- Carola